Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Η Πηγή"

Παλλήνη, 10 Μαρτίου 2014

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε

κυρίες και κύριοι μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πηγή».

Διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι εδώ και μερικούς μήνες η εφημερίδα «Η Φωνή του Γέρακα», που εκδίδει ο Σύλλογός σας και, ειδικότερα, ο κ. Βασίλης Δημητριάδης μέσω της στήλης του έχει επιδοθεί σε μία αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεση εναντίον της δημοτικής μας παράταξης «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο».

Σε αρκετές, μάλιστα, περιπτώσεις, η επίθεση αυτή είναι και προσωπική τόσο εναντίον του επικεφαλής μας, υποψηφίου Δημάρχου, Απόστολου Βολιώτη όσο και κατά μελών μας υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, που αρθρογραφούν στην ιστοσελίδα της παράταξής μας (βλ. φύλλα Φεβρουαρίου-Μαρτίου).

Κατανοούμε την αγωνία του συγκεκριμένου αρθρογράφου να προβάλλει την πιθανή υποψηφιότητά του και να υποστηρίξει την θητεία του ως σύμβουλος της δημοτικής ενότητας του Γέρακα. Δεν κατανοούμε, ωστόσο, τη μετατροπή της εφημερίδας σας σε προπαγανδιστικό όργανο τόσο του ιδίου του κ. Δημητριάδη όσο και του νυν Δημάρχου κ. Ζούτσου.

Θεωρούμε άκρως αντιδεοντολογικό ένα έντυπο πολιτιστικού συλλόγου να αποκτά αυτό το χαρακτήρα και να χρωματίζεται σε μία προεκλογική περίοδο υπέρ ενός ή άλλου υποψηφίου, αλλά και απογοητευτικό ένας Πολιτιστικός Σύλλογος με ιστορία και προσφορά στον τόπο μας να μετατρέπεται σε όργανο προπαγάνδισης του οποιουδήποτε υποψήφιου.

Επειδή πιστεύουμε ότι όλα αυτά έχουν διαφύγει της προσοχής σας θα παρακαλούσαμε για την επανόρθωσή τους.

Θα εκτιμούσαμε τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής μας με τον τρόπο που προβλέπει και επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, καθώς και την αποφυγή στο μέλλον, προσωπικών επιθέσεων, διαβολών και ύβρεων από τον αρθρογράφο σας και διευθυντή της εφημερίδας κ. Βασίλη Δημητριάδη. Φοβούμαστε, μάλιστα, ότι αν δεν επιληφθείτε εγκαίρως όλα τα προαναφερθέντα θα κλιμακωθούν από τον συνεργάτη σας, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, με κίνδυνο να εκτεθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος και να αμαυρωθεί η σημαντική προσφορά του.

Με εκτίμηση
Και εκ μέρους του επικεφαλής της παράταξής μας Απόστολου Βολιώτη

Γιάννης Φλωράκης
Μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας της δημοτικής παράταξης Παλλήνης: «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο»


Ακολουθεί η απάντηση της εφημερίδας και του κ. Δημητριάδη όπως αυτή δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό τους.



ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ευχαρίστως δημοσιεύουμε την επιστολή της συγκεκριμένης παράταξης, φυσικά μαζί με την απάντηση του Διευθυντή της εφημερίδας κ. Βασίλη Δημητριάδη:

Απευθυνόμενος αποκλειστικά προς τον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο μας κ. Βολιώτη και όχι σε οποιονδήποτε από  τους υποψηφίους της παράταξης του,  ιδιαίτερα όταν διαπιστώνω πως ορισμένοι από αυτούς φροντίζουν να γεμίζουν το διαδίκτυο, με ανακρίβειες και ψευδολογήματα, στην προσπάθειά τους να προβληθούν εν΄όψει των δημοτικών εκλογών, (όπως π.χ στη φωτογραφία), θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρακα «Η ΠΗΓΗ» εξελέγη πρόσφατα στις ετήσιες αρχαιρεσίες του Ιανουαρίου όπου και του ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη από τα μέλη του Συλλόγου.

Τα μέλη του Δ.Σ δεν έχουν ανάγκη ούτε από νουθεσίες, ούτε από υποδείξεις για το πως λειτουργεί ο Σύλλογος και φυσικά ούτε για το τι γράφεται στην εφημερίδα. Το ύφος και η στάση της εφημερίδας Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ, είναι φυσικά διαθέσιμα προς κριτική, μπορεί ο οποιοσδήποτε αναγνώστης να συμφωνήσει ή όχι με αυτά, όμως σας υπενθυμίζουμε πως είναι στοιχεία που καθορίζονται αποκλειστικά από το Δ.Σ και τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΠΗΓΗ, από κανένα άλλον!

Το Δ.Σ του Συλλόγου ΠΗΓΗ εγκρίνει την θεματολογία της εφημερίδας, και φυσικά τα ενυπόγραφα άρθρα τα οποία δημοσιεύονται σε αυτήν.

Και το συγκεκριμένο φύλλο εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ!

Υποδείξεις και προτροπές από αγνώστους, που μέχρι χθες ούτε εγνώριζαν, πόσο μάλλον συμμετείχαν, στη «σημαντική προσφορά του», οι οποίες καλούν την Πρόεδρο και το Δ,Σ  να φροντίσουν ώστε να… φιμωθούν οι πολιτικές απόψεις ενός επί 8ετία προέδρου του Συλλόγου, ο οποίος τον υπηρετεί από τα 18 του χρόνια, όπως και υποδείξεις σε ζητήματα δεοντολογίας επιστρέφονται ασυζητητί ως απαράδεκτα!



«Μεταμέλλειες», «επανορθώσεις» και λοιπές φίλιες σε εσάς εκφράσεις (και πρακτικές ίσως), παρακαλούμε να τις κρατάτε στα πλαίσια της παράταξής σας και του κόμματός σας,  διότι δεν εκφράζουν κατ΄ ανάγκη άλλους φορείς. Τουλάχιστον σε καμία περίπτωση τον Σύλλογο ΠΗΓΗ και τη ΦΩΝΗ του Γέρακα!  Ιδιαίτερα μάλιστα τις προαναφερόμενες  τις θεωρούμε και άκρως προσβλητικές.

Τέλος θα σας πληροφορήσουμε πως αυτή η εφημερίδα στα 20 χρόνια της εκδοσής της, έχει κερδίσει με το σπαθί της το να εκφράζει την άποψή της δημόσια, δεν έχει ποτέ προσβάλλει ούτε εξυβρίσει κανέναν και απόδειξη γι αυτό, είναι πρώτα πρώτα η αποδοχή της από την κοινωνία και δεύτερον ότι ποτέ δεν έχει αντιμετωπίσει κάποια νομική προσφυγή από οιονδήποτε. Γι αυτό σας επιστρέφεται ως ΑΘΛΙΑ και ΑΚΡΩΣ συκοφαντική η πρόταση: «αποφυγή στο μέλλον, προσωπικών επιθέσεων, διαβολών και ύβρεων»!!!

Τέλος θα σας υπενθυμίσουμε -διότι προφανώς το ξεχνάτε- πως κάθε τι που εκφράζεται δημόσια, με οποιονδήποτε τρόπο, έντυπο ή ηλεκτρονικό, είναι διαθέσιμο σε όλους είτε για να το αποδεχτούν, είτε για να το απορρίψουν, είτε για του ασκηθεί κριτική. Αυτό ισχύει ΚΥΡΙΩΣ για τις παρατάξεις. Αν εσείς ευελπιστείτε πως ότι δημοσιεύετε, αποκτά ταυτόχρονα πολιτική ή δημοσιογραφική «ασυλία» και τίθεται εκτός κριτικής, τότε σας ενημερώνω πως είτε έχετε… λάθος εποχή στο μυαλό σας, είτε θέλετε να επαναφέρετε μία άλλη εποχή όπου κάθε αντίλογος θα έχει και τις ανάλογες  »συνέπειες»!!!

Όμως επειδή σήμερα έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ πολίτευμα, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει και όσο αφορά την ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ, δεν θα γίνει!

Θεωρώντας πως τα παραπάνω είναι αρκετά ώστε οι αναγνώστες και γενικά οι συμπολίτες μας, να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, παρακαλούμε βάσει της δεοντολογίας την οποία πολλαπλώς επικαλείσθε, να αναρτηθούν αυτούσια στον ιστότοπό σας, να δημοσιευτούν στην εφημερίδα σας, αλλά και να διανεμηθούν με δική σας ευθύνη, σε όλα τα  Μέσα ενημέρωσης με τα οποία συνεργάζεστε.

Ήδη όπως διαπιστώσατε, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας έχουν ήδη αναρτηθεί, κάτι που θα γίνει και στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας, εφόσον τηρηθούν οι δεοντολογικοί κανόνες και από την πλευρά σας, κάτι για το οποίο είμαστε βέβαιοι.

Ο Διευθυντής της ΦΩΝΗΣ του Γέρακα

Βασιλης Δημητριάδης

(ο μη μεταμεληθείς)


Σημείωση: Η παραπάνω απάντηση, τέθηκε υπόψη και συνυπογράφεται και από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δήμητρα Μανιού, ενώ θα τεθεί σύντομα προς συζήτηση και στο Δ.Σ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου