Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Δημήτρης Παρθένης - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης με τον Συνδυασμό "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"

Ο Δημήτρης Παρθένης γεννήθηκε και κατάγεται από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, από γονείς μετανάστες. Εγκαταστάθηκε μαζί με τους γονείς του στην Αθήνα, μετά την επάνοδό τους από τη Δυτική Γερμανία, και τέλειωσε το 20ο Λύκειο Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών απ’ όπου εισήχθη στην Ιατρική Σχολή συμμετέχοντας επιτυχώς στις πανελλαδικές εξετάσεις.


 Στα μαθητικά χρόνια εντάχθηκε στην Ε.ΚΟ.Ν. Ρήγας Φεραίος και σαν μαθητής του Λυκείου συμμετείχε στους αγώνες των Μαθητών εκδίδοντας μαζί με συμμαθητές του τη μαθητική εφημερίδα «Αγκάθι» που στην εποχή του ’80 θεωρήθηκε από τα σημαντικότερα έντυπα του Μαθητικού Κινήματος.
 

 Στα φοιτητικά χρόνια με στόχο ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, και τους φοιτητές ενεργούς συμμέτοχους στην παραγωγή της γνώσης αγωνίστηκε με το Δημοκρατικό Αγώνα (παράταξη που υποστηρίζονταν από το ΚΚΕ εσωτερικού και την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος) τον οποίο εκπροσώπησε σαν μέλος του Δ.Σ. του Σ.Φ.Ι.Α. «Γρηγόρης Λαμπράκης» (Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών).


 Μετά το 11ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο ήταν μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ. Στα φοιτητικά του χρόνια δημιούργησε μαζί με συμφοιτητές του ένα σημαντικό έντυπο φοιτητικού πολιτικού-επιστημονικού προβληματισμού γύρω από τα θέματα γνώσης και επιστήμης το «Amanita Muscaria».
 . 

Στα πλαίσια των φοιτητικών αγώνων και δράσεων συμμετείχε στην αντιπροσωπεία αλληλεγγύης στον Αγώνα των Παλαιστινίων για ελεύθερο  Παλαιστινιακό κράτος όταν ξεκίνησε η «Intifada».

Συμμετείχε στη διαμαρτυρία για την  πολιτική δίκη των αγωνιστών του PKK και της DEV-YOL στην Άγκυρα και συνελήφθη και φυλακίστηκε στην Τουρκική Ασφάλεια. 

Το 2001 συμμετέχει σαν αντιπροσωπεία της Ε.Ι.Ν.Α.Π στην αποστολή Αλληλεγγύης στους βομβαρδισμούς που υπέστησαν οι Σέρβοι στο Βελιγράδι, και είναι από τους πρώτους γιατρούς που βρέθηκαν στο βομβαρδισμένο από τους Αμερικανούς Νοσοκομείο του Βελιγραδίου. 

Στη συνέχεια στην πολιτική εξέλιξη της Ανανεωτικής Αριστεράς βρέθηκε στην ΕΑΡ και κατόπιν συμμετείχε στη δημιουργία των Οικολόγων-Εναλλακτικών, και στη συνέχεια στη Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση του Μιχ. Χαραλαμπίδη.

Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου της Ιατρικής με «Λίαν Καλώς» (1993), της υπηρεσίας Υπαίθρου και της Στρατιωτικής Θητείας ως γραφέας Ιατρός και όχι ως οπλίτης Ιατρός! (λόγω της προηγηθείσας πολιτικής δράσης) εργάστηκε  στην Αγγλία σε έμμισθη θέση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Birmingham κάνοντας Τραύμα και  Γενική Χειρουργική και στη συνέχεια επιστρέφει στην Ελλάδα για να ειδικευτεί στην Αγγειοχειρουργική. Το 2000 κατόπιν επιλογής βάση C.V. (βιογραφικό) συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου 
Αθηνών στο τομέα της «Κλινικής και Εργαστηριακής Ιατρικής» με εξειδίκευση στη Φαρμακολογία και παίρνει το πτυχίο του “Master of Science” με «Λίαν Καλώς» to 2002. 
 

Την ίδια χρονιά φεύγει για το Μόντρεαλ του Καναδά όπου εργάζεται σαν Research Fellow στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του McGill για 2 χρόνια. Μετά την επιστροφή από τον Καναδά ολοκληρώνει την κλινική του εκπαίδευση στην Αγγειοχειρουργική στα νοσοκομεία Ν.Ιωνίας και «Αττικόν» και το 2010 ορκίζεται Διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με Άριστα. Στη συνέχεια εργάζεται στο Lancaster στην Αγγλία σαν Αγγειοχειρουργός και το 2012 επιστρέφει και εργάζεται ως ιδιώτης Αγγειοχειρουργός στη Νίκαια του Πειραιά. 

Ο Δημήτρης Παρθένης είναι μέλος της γραμματείας του τμήματος υγείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Ιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης Αθήνας και μέλος του  Συντονιστικού των Κοινωνικών Ιατρείων αλληλεγγύης Αττικής.

 Από το 2007 η μόνιμη κατοικία του είναι στην Κάντζα είναι παντρεμένος με την Ιατρό-Αναισθησιολόγο Κατερίνα Μπελιά-Παρθένη και έχει 3 γιούς  το Γιώργο, το Δημοσθένη και τον Κλεισθένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου