Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ



     Στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης της Τρίτης 27-9-2016,  ο Επικεφαλής της Παράταξης Αναστάσιος Μπουντουβάς και η Δημοτική Σύμβουλος Μιλια Κόπτη κατέθεσαν εκτός ημερήσιας διάταξης,   ΠΡΟΤΑΣΗ – ΕΙΣΗΓΗΣΗ   για τροποποίηση του υπό κατάρτιση (και σε δημόσια διαβούλευση) Σχεδίου Νόμου για την Αυθαίρετη Δόμηση.
Το θέμα αφορά την άρση της αδικίας που υφίστανται οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων των Εργατικών Πολυκατοικιών «Γρηγόρης Λαμπράκης» της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης, όπου η Πολεοδομία έχει πιστοποιήσει αυθαίρετες κατασκευές για τις οποίες ευθύνεται ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) ο οποίος τις κατασκεύασε. Οι δικαιούχοι αγνοούσαν την αυθαιρεσία αυτή, καθότι στον συμβολαιογράφο είχαν κατατεθεί σχέδια των πολυκατοικιών όπως ακριβώς έχουν υλοποιηθεί και όχι σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια πριν την υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου ο κάθε δικαιούχος θα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το «σχετικό παράβολο» ύψους ανάλογα με το εμβαδόν του διαμερίσματος, την υπόγεια αποθήκη του και το εάν αποτελούσε κύρια και μοναδική κατοικία. Πρόκειται για  ποινή επί αυθαίρετης κατασκευής με αποκλειστική ευθύνη οργανισμού του ελληνικού δημοσίου (ΟΕΚ)!!!

Για την δικαιότερη αντιμετώπιση του θέματος, προτείνεται να συμπεριληφθεί σχετική ρύθμιση, ώστε να μην καταβάλλεται από τους συγκεκριμένους δικαιούχους το σχετικό παράβολο τακτοποίησης επειδή δεν φέρουν ευθύνη στο στάδιο κατασκευής.

Η προτεινόμενη από την Παράταξή μας ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ, την οποία επεξεργάστηκε η Τεχνική μας Σύμβουλος Μαρία Λεβαντή, ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα υποβληθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και στους Βουλευτές όλων των Κομμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου